***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Нови случаи на опасно шофиране и тежки катастрофи. Денков: Реакцията на държавата беше мигновена


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 септември   

 

Шофьор мина непосредствено през кръгово кръстовище, отнесе огражденията, навлезе в насрещното и се заби челно в движещ се автомобил в Перник.

Жената, която е била в колата, е настанена в болница със счупени крайник, ръка, гръбнак и ребра.

Според Прокуратурата 19-годишният водач ще бъде арестуван за 72 часа и ще му бъде повдигнато обвиняване за причиняване на междинна телесна щета.

***

Запис с рисковата маневра даде водач на автомобил, който се е движил зад нарушителя. Той за малко не е бил блъснат от него, откакто колата му се завърта и застава в посока противоположна на придвижването.

„ Бях в ступор. Спрях, тъй като карах задоволително постепенно и на отдалеченост от него. Вътре се забавляваха хората. Обърнаха и си отпътуваха ”, споделя Любомир Иванчев.

***

Реакцията на страната беше мигновена. Това съобщи министър председателят Николай Денков от парламентарната естрада във връзка наводненията по Черноморието и оповестения Ден на печал в страната.

„ Валежите започнаха през нощта, а още сутринта, преди да бъде оповестено бедственото състояние, на място бяха 11 екипа на пожарната с 35 чиновници, както и два екипа водолази, които започнаха незабавно да подкрепят изтеглянето на застрашените хора от съответните райони. Наред с хората, които живеят в застрашените обитаеми места, имаше и към 4000 туристи, по данни на туристическите служби “, уточни министър председателят.

***

Костадинов сподели карта на законните сечища в България, която министър председателят отхвърли да огледа, по негово гледище.

От своя страна водачът на „ Възраждане “ попита какво министър председателят счита да предприеме във връзка с законните сечища у нас.

" Аз не съм ви зависещ да ми казвате какво да върша и тази карта я виждам през последните 3 дни.

Ако не ви харесва по какъв начин се вършат законните сечища в България, предложете закони, тъй като това е вашата работа ", обърна се Денков към Костадинов.

" Аз не съм споделил, че ще има  валежи, а че ще има бедствия, тъй като това демонстрират законите на науката ".

***

***

„ Самият факт, че хората потеглят без проект, по който да се работи и сякаш постоянно са сюрпризирани от това, което се случва, води до още по-трагични събития ", означи специалистът.

Трябва да има проект за деяние при бедствия – да се направи оценка какви са най-вероятните бедствия, всеки един какви функции и отговорности има, както и да има спешна комисия, която да прави оценка обстановката в динамичност, разясни Явор Гечев.

Гечев поучава всеки от нас да има подготвени документи, медикаменти, личен проект за евакуация и премислен безвреден маршрут за изнасяне, с цел да е подготвен да реагира в спешна обстановка. Ако човек не може да изтегля домашния си любим, дано най-малко да му остави късмет за живот, прикани той и даде образец с вързаните домашни животни на двора.

***

***

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отпътува за присъединяване в срещата на върха на Г-20 в Индия, след което ще посети и Виетнам, предадоха международните организации.

***

Остава тежка обстановката след наводненията в Гърция, които лишиха живота на минимум шестима души. Сега епицентърът на рецесията е в региона на градовете Кардица и Лариса.

***

Една година от гибелта на кралица Елизабет Втора и една година, откако крал Чарлз Трети седна на престола.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР